Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

R^ Poutavé jako vždy. Podle mne mohou být odlišné podmínky pro vznik života, a pro jeho adaptaci a přežití. O tom prvním zatím víme poměrně málo, stejně jako o mechanizmech vzniku života. Jsem zvědavý, kdy Perseverance začne odebírat vzorky, a ještě více na jejich budoucí analýzu na Zemi.

2 0
možnosti
DT

Vzhledem k tomu, že na Marsu není kyslík, zjevně by tam mohly existovat podobné breberky jako ty, které se původně vyvinuly na Zemi - tedy vypadat jako ty, co byly kdysi u nás, než přešly na kyslíkový metabolismus.

Pak bude zase otázka - byla to panspermie nebo je takový vývoj podobných breberek univerzální řešení, které je z nějakého důvodu logické a podporované fyzikou vesmíru? Narážím na levotočivé molekuly, které se z nějakého důvodu (vlastně asi díky elektromagnetismu a struktuře v molekulách) víc prosadí, apod.

Krásný den, Michale, mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

ZajímavéR^ Jak by vypadala Země po nějaké globální katastrofě za miliony let. Stejně jako Mars? Možná by hlubší průzkum Marsu odhalil docela šokující zjištění. :-)

1 0
možnosti
DT

Země si i při katastrofách udrží atmosféru, takže to nebude tak horké (chladné) jako na Marsu. Kdyby ale došlo ke sterilizaci povrchu (jako na Marsu) tak určitě přežije všechno, co žije pod zemí, myslím...

Krásný den, Petře, jsem ráda, že se líbilo. Mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 971
  • Celková karma 19,82
  • Průměrná čtenost 1327x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.