Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

R^ Člověk by měl pokušení říct: kam se hrabe na LHC, to se nedá srovnat! Ale ve srovnání s LHC to vypadá na více různých druhů experimentů. LHC je jedinečný v tom, jak silně se do toho třískne, zatímco FAIR bude jedinečný v tom co, jak a s čím třískne. ;-)

Další příklad mezinárodní spolupráce jsou detektory gravitačních vln, kde vyvinutá technologická vylepšení mezi sebou jednotlivé laboratoře sdílejí.

2 0
možnosti
DT

R^ Moc se těším, až se detekce přenese do vesmíru. To bude teprve ta správná jízda. Kdoví, co na nás čeká - a možná to nebude trvat až tak dlouho jak se zdálo.

Krásný víkend, Michale, mějte se moc hezky! :-)R^

0 0
možnosti

Zdravím Dani - přeji krásný víkend. Zase žasnu... :))))R^

0 0
možnosti
DT

Děkuju!

Já také přeju krásný víkend, mějte se moc hezky, Dani, ať se vám vydaří. :-)R^

0 0
možnosti
TT

Člověku díky Vašim článkům nic neunikne, Dano. Jste na zdejším portálu prostě ostrov stability, poté co nám zařízli Technet. ;-)

2 0
možnosti
DT

Moc děkuju za vaše milá slova, Tomáši. :-)

U toho technetu ... jestlipak to má něco společného s tím, že si jednoho krásného dne dovolili zveřejnit, jak se falšují pcr testy nadbytečným túrováním... jen takový dojem... za nějakou dobu myslím pan Kasík šel.....

Mějte krásný den, ať se vám vydaří. A hezký víkend. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

8-oTohle je asi už za vším, co si dokážu představit...:-P

1 0
možnosti
DT

R^Během pár let by mohly být výsledky. A jistě budou úžasné. Pak to bude trošku zřetelnější, proč vlastně to všechno úsilí. Ta stavba sama o sobě je fascinující už teď. :-)

Krásný den, Kláro, ať se vám vydaří - a také víkend. :-)

1 0
možnosti
Foto

Dano, je pořád co řešit. Děkuji!R^

0 0
možnosti
DT

Já děkuju za milou návštěvu a přeju krásný den, Horste. :-)R^

0 0
možnosti
MB

Po přečtení článku naší paní učitelky jsem jako věčný šťoural začal pátrat, proč si ti Němci zase něco staví na svém písečku a nejedou si třískat do atomů do CERNu. A ejhle, v tom Darmstadtu už dlouhé roky provozují urychlovač na těžké ionty pro ozařování rakovinných nádorů. Tudíž mají asi více zkušeností pro prodloužení Mendělejevovy tabulky dolů a doprava. Držím palce, ať se jim dílo daří.

A nepouštět tam žádné Zelené nebo Gretu.

0 0
možnosti
DT

R^ Tohle budou jiné experimenty než dělá CERN. Darmstadt už má na kontě pěknou řádku úspěchů co se týká supertěžkých izotopů, spolupracují intenzivně jak s Rusy tak Američany na dalším vývoji. Dnes už takové věci bez spolupráce nejdou.

Držme jim palce, protože právě tohle je dnešní napínavá věda, co může v budoucnu přinést věci, o kterých dnes ani nevíme, že je potřebujeme. Jako to bylo kdysi s elektřinou... :-)

Krásný den, Mirku, ať se vám vydaří a díky za zájem o věc. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

I20v67o 86C90i18l39i75c46h

15. 7. 2021 9:13

Já vím, že se opakuji, ale Vaše články si vždy přečtu moc rád, díky za ně R^

0 0
možnosti
DT

Děkuju. :-)A já jsem vždycky ráda, že se líbilo, Ivo, mějte moc hezký zbytek týdne a víkend. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 967
  • Celková karma 19,01
  • Průměrná čtenost 1332x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.