Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky Dani za opět zajímavý článek. Kdyby všechno ve vesmíru nemělo takové rozměry - i časové - tak bych byla z toho množství exoslunečních těles docela nervózní. Srážka by byla osudová. A to si tu všichni lebedíme, jak našim životům vládneme. :-)))))) Pěkný den přeji a zdravím. R^

0 0
možnosti

Počítá se, že té mezihvězdné kompaktní hmoty (planety, vyhozené ze soustav, asteroidy, vyhozené ze soustav a vůbec i menšího smetí) bude opravdu hodně. Ale jak píšete, rozměry jsou také obrovské. Malér by asi spočívat v té rychlosti, když si vezmete, jak rychle se pohyboval Oumuamua, tak bychom si ho třeba ani nevšimli, když by měl přímou dráhu na Zemi, dřív, než by do nás vrazil. Maximálně pár dní bychom měli... i se všemi svými satelity, co to sledují. To už radši nevědět...

Krásný den, ať se vám všecho daří, Dani a mějte se moc krásně. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

R^Takové sdílení vzdáleného nepořádku.:-)

0 0
možnosti

R^ Vidíte, to mě nenapadlo. :-) Vymetli smetí k sousedům. Hodili to za plot. A kdoví kolik takových koment my už mezitím obdivovali.... :-)

Krásný den, Kláro, mějte se moc hezky a díky jako vždy za milou návštěvu. :-)

1 0
možnosti
Foto

Jako totalni lajk ocenuji prijatelnou a srozumitelnou, lehkou formu podani. Jeste se k Vasim clankum budu asi vracet, zajimave fakt jsou.

1 0
možnosti

Přeju krásnou zábavu, a díky za milá slova a za návštěvu blogu. Krásný den, Lenko, mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti

G33e33o21r60g27e 81H43o46l14y

13. 9. 2021 18:30

Tento item se sice lisi od thematu Vaseho clanku, ale je zajimavy:

https://www.space.com/humans-to-mars-summit-2021-webcasts

1 0
možnosti

Dík za info, některé diskuse mě mrzí, že propásnu - např. Jaderný pohon a výkon dnes. Bohužel nebudu v tu dobu doma. Každopádně dík za odkaz George, do budoucna to může být zajímavý zdroj informací pro laiky. Zdravím. R^

0 0
možnosti
Foto

Dano, ty jsi naše sluníčko, děkuji!R^:-)

0 0
možnosti

Já děkuju za milá slova a krásný den, Horste. :-)R^

0 0
možnosti

Zajímavé.R^ Podle toho obrázku se Plutova oběžná dráha nachází celá v Ooortově oblaku. Je to asi zaslouženě takový "odpadlík".:-)

0 0
možnosti

Vlastně je tam Kuiperův pás, tam se nacházejí větší objekty typu planetek. Čekala bych, že ještě vzdálenější oblasti už budou tak řídké, že tam vznik opravdových velkých planetek není možný.

Krásný den, Milane, ať se daří. :-)R^

0 0
možnosti

P65a42v76e84l 50V17é18b64r

13. 9. 2021 9:00

Opětně zajímavé čtení. A napadlo mě přitom, že pokud je Oortův oblak ve vzdálenosti 1-2 světelné roky a když nejbližší hvězda je daleko asi tak 4,3 světelné roky a může mít velmi podobný Oortův oblak - tak že se tyto Oortovy oblaky možná dost přibližují (a ovlivňují), nebo dokonce prolínají. Spěšně dodávám, že je to myšlenka naprostého laika!

PS. Po návratu z chalupy se Čumák včera setkal se svojí pravou láskou, foxteriéřicí Emy (které se bezostyšně pokouší zahnout s každou fenkou, kterou potká) a bylo to vřelé setkání, završené velkou pranicí a běhandou po celé ulici. Tohle Čumák nedopřává žádné jiné fence a Emy prý také ne. Zajímalo by mě, proč si takhle padli do oka (při prvním setkání to byl okamžitý proces, žádné očuchávání a podobně).

Přeji pěkný den a doufám, že tam, u vás, také máte tak krásné babí léto, jak my tady.

1 0
možnosti

Ty naše vedlejší hvězdy jsou daleko menší než Slunce, tedy by podle mě měly mít Oortova oblaka blíže než Slunce. Nejspíš se už nepromíchávají. Ale podle autorů té studie se to muselo dít ve hvězdné školce, kde se Slunce "narodilo". Ty jeho sourozenecké hvězdy jsou dávno všechny pryč. Možná na druhé straně galaxie, nedají se dnes vystopovat.

Je to zajímavé jak se pejsci vzájemně mají rádi nebo nemají - a okamžitě to vědí. Možná si už předtím psali dopisy na patníky a na trávu, takže o sobě vzájemně věděli ještě dřív, než se poznali osobně. :-)

Krásný den vám oběma. R^

0 0
možnosti
Foto

I86v76o 35C98i57l36i56c38h

13. 9. 2021 8:06

Nemám nyní příliš času, ale na Vaše články si ho udělám vždy, díky R^

0 0
možnosti

A já na vaše. Děkuju a přeju krásný den, Ivo - ať se vám daří. R^:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS