Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je fajn, že si mohu tyto informace přečíst tak pohodlně a pohromadě. Díky Dani. Vzteklých trpaslíků je jak vidno hojnost nejen na naší matičce Zemi, ale i ve vesmíru. Jen mě nenapadlo u těch našich všimnout si, že se vzplanutí rodí taky na pólu - přinejmenším v hlavách. ;-D Hezký víkend přeji. R^

0 0
možnosti
DT

A co teprve když je takový malý vzteklý trpaslík špatně napólován. :-) Ale vážně - je to zajímavé, co se dá všechno zjistit a využít i u jiného druhu výzkumu, než jaký byl původně tím satelitem plánován. Obdivuju jejich vynalézavost.

Mějte krásný den, Dani, a ́t se vám daří! R^

0 0
možnosti
GH

O tomto thema uz myslim psal Jan Neruda v jeho Pisnich kosmickych.

Toto je mimo thema Vaseho clanku, ale je to zajimave:

https://www.foxnews.com/media/secrets-of-area-51-what-could-the-us-government-really-be-hiding

0 0
možnosti
DT

Děkuju za link George, a přeju krásný den za oceán. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^Tak se zdá, že i u malých vzteklíků je toho dost možného.:-)

1 0
možnosti
DT

Je to jako u psíků - ti nejmenší jsou nejvzteklejší. Jen důvody mají jiné. :-) Mějte moc hezký den, Kláro, a ́t se vám vydaří. R^

1 0
možnosti
MS

R^ Další pozoruhodné zjištění. Nicméně záchranu podmínek pro život to znamenat nemusí. Erupce trpaslíků budou mít nějakou statistiku rozložení od rovníku k pólům, a pro život na planetách je podstatná charakteristika erupcí blízko rovníku. Pokud se ukáže výrazně horší než u našeho Slunce (ještě přepočítaná na vzdálenost planety od hvězdy), bude to také těžší pro případný vznik a rozvoj života na jejich planetách.

1 0
možnosti
MS

A ještě jeden příklad. Na Proximě Centauri byla v roce 2016 zaznamenaná tak silná erupce, že hvězda byla na krátký čas viditelná okem - zjasnění z magnitudy 15.5 na 6.8. I když taková erupce byla z pólu, nebezpečí pro život na planetách může znamenat i sekundární záření z výtrysku šířící se všemi směry a zjasnění hvězdy o několik řádů.

https://www.osel.cz/9860-proxima-centauri-odpalila-tak-extremni-erupci-ze-byla-videt-pouhym-okem.html

2 0
možnosti

Zajímavé.R^ I když skutečnost, že erupce ze vzteklých trpaslíků:-) směřují mimo rovinu ekliptiky, ještě nemusí znamenat zásadně větší šance pro vznik života. Kosmické záření je všudypřítomné a jedinou skutečnou ochranou proti němu je přítomnost magnetického pole planety.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

zase vím něco navíc a můžu zazářit v hospodě...kdyby na to příšla řeč:-)

3 0
možnosti
DT

R^ Jsem ráda, že se vám líbilo, Jaromíre. Mějte krásný den! :-)

0 0
možnosti
PV

P35a55v17e69l 37V64é61b14r

20. 9. 2021 9:09

Jak vidno, hodnocení "malý, vzteklý" má obecnější platnost a jde od psů, přes lidi až ke hvězdám. Bylo to zajímavé čtení a já, paní Dano, moc děkuji.

PS. Čumák teď prohání fenky ve velkém (k jejich radosti). Ráno se dvě kvůli němu málem servaly (když jsem viděl to narůstající napětí mezi nimi, tak jsem Čumáka raději odtáhl - moc se mu pryč nechtělo). Je to zajímavé. Když jsou dva psi na jednu fenku, je rvačka téměř jistá. A jsou-li dvě fenky na jednoho psa, není rvačka vyloučena. Jak úžasná podobnost s lidmi!

1 0
možnosti
DT

Já děkuju za milou návštěvu, Pavle, jako vždycky. :-) Máte pravdu, podobnost je velice zřetelná. Ostatně oni se nám pejskové čím dál tím víc podobají, protože se nám prý v průběhu života víc přizpůsobují. Náš Čumák to dotáhl do perfekce, protože už zvládl i telepatii, takže vím, co si myslí. I když si myslí cosi nelichotivého, jako když opomeneme sežrat toho provokujícího pošťáka, co chodí každý den ochmatávat plot...

Krásný den vám oběma. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Mám, Dano, radost, že červení trpaslíci nejsou jen na německých zahradách. Zdravím tě i tvou rodinu!R^:-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,24
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.