Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Ty dva měsíce jsou takoví "slabčáci", že si díky malé gravitaci nestačili vytvořit ani kulovitý tvar.:-) Držím palce, aby mise vyšla. Tento týden běžel na Prima Zoom 4. díl seriálu "Nové obzory: Planety" o misi americké sondy Cassini k Saturnu a jeho měsíci Enceladu. Je až neskutečné, co vše se díky sondě podařilo o Saturnu a jeho měsíci zjistit.

0 0
možnosti
Foto

I18v59o 85C31i65l78i97c18h

24. 9. 2021 13:15

Jako vždy karma R^

0 0
možnosti

Vždycky mě fascinovala jejich příšerná jména. On ani Mars není jméno poklidné, bůh války v antickém Římě byl pěkně divoký. Doufejme, že zůstane jen u jmen, zatím to vypadá nadějně a výzkumy zde budou pro Zemi přínosem. Dík za blog Dani a pěkný víkend přeji. :-)R^R^

1 0
možnosti

Já také děkuju, jako vždy za milou návštěvu, Dani. :-)R^ Ještě bude pár blogů na tohle téma, protože jsem našla docela dost informací. Je hezké, že nejen NASA, Indie a Čína, ale také my (tedy EU s Japonskem) se pokoušíme o Mars. Krásný den i víkend, ať se vám vydaří, Dani. :-)

0 0
možnosti

R59i42c84h17a59r74d 89M55a71y

23. 9. 2021 13:07

Děkuji za upozornění na chystanou zajímavou vesmírnou misi. Mimochodem, máte můj hlas pro blogerku roku. Kéž by takových, jako vy, bylo víc!

2 0
možnosti

Jste moc hodný, děkuju. Je to radost, psát pro tak milé lidi. A je radost vidět, že sdílejí stejné zájmy. Mějte krásný den, Richarde, ať se daří. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Už jen dostat se tam mi přijde jako scifi. Ale to vlastně většina vesmírných misí.:-)

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Hlásím, Dano, tady začal hezký den, to přeji také Berlínu! Za blogR^

0 0
možnosti

Děkuju. Krásný den do Norimberku! Ať se vám všem daří. :-)R^

0 0
možnosti

R^ Opět se máme na co těšit. Vzhledem k velikosti snad nebudou problémy s přistáním jako na kometě Čurjumov-Gerasimenko.

0 0
možnosti

:-) Aneb doufejme, že už to hoši pořešili. Ono to nebude jednoduché ani tady, už jen ty tepelné změny budou brutální. Mějte krásný den, Michale, ať se daří. R^

1 0
možnosti

Mohly se také zformovat jako náš Měsíc, ale nebudou primárním tělesem, podle simulací se zdá, že jsou spíš druhá nebo třetí verze. Tzn. že se nejdřív zformovalo něco většího, to se pak rozpadlo, z toho se slepilo něco jiného, atd. atd.

Rozhodně to bude zajímavé. Doufejme, že to vyjde i časově a moc se ta mise nezdrží. :-) Krásný den, Petře. R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS