Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky Dani a hezký víkend přeji...☺️🌠🖐️

0 0
možnosti
Foto

R^Tipovala jsem, že by mohlo jít o Chiron, ale ona je to nějaká nová. On teda ten Chiron je těleso trochu sporné.:-)

0 0
možnosti

R^ Chiron je větší, ale je stejně zajímavé, co se tam "vzadu" všechno nachází. Zatím máme ponětí o těchhle objektech jen díky náhodám. Možná by pomohlo mít teleskop typu JamesWebb v nějakém libračním bodu třeba Saturnu. Nebo na některém z jeho větších měsíců - tam by se dalo využít vázané nebo nevázané rotace k celkovému scanu oblohy. Ale to už je asi taky úkol až pro naše potomky.

Krásný den, Kláro, mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti

Jestli minulé perihélium byla ve vzdálenosti 40AU od Slunce a nyní jen 10AU, tak to svědčí o nestabilitě její dráhy. Asi těžko předvídat, jak se přiblíží při tom příštím. To už by mohla proniknout i do teritoria vnitřních planet. Anebo také obejít planetární systém velkým obloukem.

0 0
možnosti

Rozhodně ano - ovlivňují ji okolní hvězdy. Stát se to jistě může. S tím už si poradí za další tři milion let potomci, pokud tu ještě budou. Možná se zaradují a budou pro ni mít využití, jak píše dole pan František. "Hurá, čerstvá voda a čpavek." :-)

Krásný den, Michale, mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Než se stačí opět přiblížit k Zemi, bude již lidmi rozebraná na potřebný materiál.

0 0
možnosti

Ona asi moc potřebného nemá - navíc se dostane jen na úroveň Saturnu - a tam je daleko potřebnějších věcí dost. Krásný den, Františku, mějte se moc hezky. :-)

1 0
možnosti

P29a70v41e32l 84V86é41b23r

22. 9. 2022 8:45

Třeba tou výpravou zjistíme, co udělá taková překvapená kometa...

Posílám pěkné poděkování za pěkný článek a tlapku v ruce posíláme s Čumákem pěkné pozdravení (tedy, ve skutečnosti Čumák chrouní v křesle za mnou, ale zamručel, zcela jistě na souhlas). Doufám, že vašemu Čumákovi se tlapka zahojila.

1 0
možnosti

Děkuju! :-)

Opravdu už se to zase zahojilo, trvalo to asi týden od chvíle, kdy jsme vysadili to nové žrádlo. Tedy holé to místo zůstalo, ale už to nehnisá a nekrvácí. To bych byla bývala nikdy neřekla, že se psovi může z nezvyklého žrádla udělat na tlapě z boku vřed, co se nechce hojit. A přitom to bylo ušlechtilé drahé žrádlo extra pro psy, chudák. Chtěli jsme mu přilepšit... Prý se to stává velkým psům, tak kdyby se vám to někdy stalo nebo někomu známému, nemusí to být nutně zranění (ten vřed) ani rakovina.

Krásný den, Pavle, Vám i Čumáčkovi. R^

1 0
možnosti

Děkuju, přeju také krásný den, Horste. :-)R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS