Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-)R^ Hezký víkend Dani a dík za článek... ✌️🙂

0 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Krásný víkend, Dani, mějte hezké počasí a prima si ho užijte. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^Ani jsem nečekala, že uvnitř dráhy Země by byly asteroidy kromě těch, co tam jen na chvíli vletí. Nebo jsem o tom spíš nepřemýšlela...;-)

0 0
možnosti
DT

Jsme spíš připravení na návštěvu komet z velké dálky - protože známe tu teorii o tom, jak přinesly na Zemi vodu - teorii velkého bombardování. Já to mám také tak.

Krásný den, Kláro, mějte se moc příjemně. :-)R^

1 0
možnosti
MK

Ta rychlost v přísluní je na asteroid úctyhodná. Vyšší mají snad jen některé dlouhoperiodické komety, mohou mít až 500km/s.

Jinak doufám, že při tom eventuálním vymrštění asteroidu ze Sluneční soustavy mu nebude překážet v cestě naše Země. Nebo že to aspoň nebude moc brzy.

1 0
možnosti
DT

Když člověk pomyslí, že jich tam je takových podobných strašné množství... tak se spíš diví, že se to neděje moc často. Kdoví, kolik z těch asteroidů, které v průběhu miliard let vyrušily část pozemského života, bylo právě z téhle oblasti...

Krásný den, Michale, mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Dano, děkujiR^ a hlásím, už týden jíme houby které nám také velkou rychlostí rostou v norimberském lese 300 metrů od bydliště. Při venčení pejske zároveň sbíráme...

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
MS

👍 Detekce je ještě obtížnější než u Trojanů Země, o nichž jste psala. Sondy sledující sluneční koronu spíš zachytí rozpadající se komety než těleso se stabilní oběžnou dráhou.

3 0
možnosti
DT

Napadá mě, jestli by se na některý z takových objektů nedala posadit sonda - odpadlo by starání o palivo a korektury oběžné dráhy. Prostě by tam seděla než by se rozbila. Ale asi to není tak lehké to uskutečnit, posadit přesně tak, aby byla chráněná proti teplotě apod.

Krásný den, Michale, mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS