Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jako vždy poutavý a pěkně zpracovaný blog, zasloužená karma R^

1 0
možnosti

Děkuju, jsem ráda, že se vám líbil. Mějte krásný víkend, Vlastimile. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Dano, ať tě slunce o víkendu nezklame!!R^

0 0
možnosti

:-) Děkuju a krásný víkend, Horste, ať se hezky vydaří. R^

0 0
možnosti

Ono lidé také zapomínají na tzv. efekt mládí. Když jsme byli špunti, i malý zamrzlý potůček byl pro nás ledovcem. Takové vzpomínky pak u pamětníků vytvářejí dojem, že za mlada byly léta zářivější a zimy třeskutější. Díky za blog a pěkný víkend Dani. 🌺🤗🖐️

0 0
možnosti

R^ To bude také pravda. Některé věci si člověk pamatuje líp, některé hůř. R^ Děkuju a přeju krásný víkend, Dani, hezky si ho užijte. :-)

0 0
možnosti

R^ Zajímavý článek. Velmi dobrým ukazatelem jsou také zlomy starých ledovců, kde se dá na jejich vrstvách krásně sledovat průběh teplot a stavů atmosféry v dlouhodobém časovém rozpětí. Někde jsem se dočetl (ale ten zdroj už jsem nenašel:-)), že se tímto způsobem podařilo prokázat, že na Zemi dochází k periodickému oteplování zhruba jednou za deset tisíc let.

2 0
možnosti

R^To je zajímavé, jestlipak na to někde reagují polito-klimatologové. Bylo by zajímavé, jak to zakomponují do svých studií. :-)

Krásný den, Milane, mějte se moc hezky, ať se daří. :-)

1 0
možnosti

R^ Vliv slunečních skvrn na počasí může mít ještě jeden mechanizmus. Podle Svensmarkovy hypotézy snížená sluneční aktivita méně odstiňuje galaktické kosmické záření, které zvyšuje množství kondenzačních jader v zemské atmosféře a tedy oblačnost.

https://www.osel.cz/4721-kosmicke-zareni-a-oblacnost-cern-hleda-souvislosti.html

https://cs.wikipedia.org/wiki/Spor_o_glob%C3%A1ln%C3%AD_oteplov%C3%A1n%C3%AD

4 0
možnosti

R^ Díky za link, tohle už jsem taky někde viděla a pak se mi to ztratilo. R^ Zajímavé!

Krásný den a příjemný víkend, mějte se moc hezky, Michale. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Díky za blog. Pochopitelně, že s těmi válkami to byl ode mne i trošku humor. Že slunce ovlivní vše, tedy život na Zemi, to je nesporné, vč. toho, že vliv má kde co, co ani nelze ,,pojmenovat". Třeba i slapové síly na magmat, atd. Také i erupce sopek. Ale, i ,,slabý vánek" od slunce může mít lecjaké následky. I ,,globální". I výpadky sítí, bez kterých si dnes ani nedokážeme život představit:-)

0 0
možnosti

R^ To je přesně to, co se mi nelíbí na moderní politické klimatologii.

Nevíme ani setinu toho, jak to vlastně s klimatem funguje a co všechno na něj má vliv, ale politické zadání se plní, peníze tečou správným směrem.

Ach jo...

Krásný den, Jiří, mějte se moc hezky a díky za nápad. :-)

4 0
možnosti
Foto

Mně spíš přijde, že v devadesátkách jsme chodili bruslit na rybník každou zimu, a teď je zamrznuto vždycky jen pár dní nebo i vůbec...

Divné chování lidí svádíme spíš na erupce, případně erekce či dokonce korupce na Slunci.;-)

0 0
možnosti

Nemůžu srovnávat, protože bydlím v každé dekádě jinde, ale slušné zimy byly i nulové dekádě. Spousta sněhu nebo sníh opravdu dlouho. Ty korupce na Slunci jsou skvělý nápad. :-)R^ Krásný den, Kláro, mějte se moc hezky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,03
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.