Děkujeme za pochopení.
D95a19n13a 82T41e40n54z54l77e14r
Také díky za milou návštěvu, mějte krásný večer, Dani.
F25r69a74n12t59i54š87e37k 63K23š23í49r
V domácích konzervách se ještě navíc používá tzv. rychlosůl, což je dusitan sodný, který má dezinfekční účinek. Zároveň zabraňuje masu, aby zešedlo.
D69a54n51a 33T33e34n69z68l75e54r
To jsem si musela nagooglit.
Díky za tip a krásný den, Františku, mějte se moc hezky.
H86o65r67s91t 24A35n80t62o75n 13H56a28s14l76b92a41u69e19r
Dano, a děkuji za "mejl" ohledně rakoviny kůže!
D13a23n93a 62T27e56n49z57l40e18r
Držím mu palce, doktoři to umí dnes dobře léčit. Krásný večer, Horste, ať se daří.
T16o29m83á18š 38T69a81t19í43č66e40k
Ach jo, já už se toho boje s jazyky a všemi termíny nezbavím. Když jsem četl "tlakový hrnec", musel jsem se vážně zeptat strejdy Gůgla, jestli je tím míněn papiňák.
D62a56n10a 47T19e92n51z50l74e40r
Ještě znám označení "piskáček" protože on opravdu trochu píská...
Nebylo označení papiňák tak nějak firemní? A ostatní ho nesměli používat?
Krásný den, Tomáši, ať se hezky vydaří.
M91i63l60a65n 62Š60ť33a47s21t52n66ý
Zajímavé. Trochu to připomíná odstrašující statistiky z příbalových letáků, kde je ten fatální nežádoucí účinek léku vztažen třeba k jednomu člověku z miliónu a taky nemáme jistotu, jestli nejsme právě ten vyvolený.
D93a72n55a 56T28e47n88z43l93e82r
Člověk nechce být vyvoleným ani v tom ani v tom druhém případě. Někdy když člověk čte příbalový leták, tak má pocit, že stát se mu může cokoliv kromě toho, že mu vyrostou upíří zuby...
Krásný den, Milane, ať se vám hezky daří.
M96a13r77t50i65n 92R25a18k62o96u16š
Myslím, že by mělo být uvedeno, že se teplota musí být dosažena v zavařované hmotě a pak až se může počítat čas. V blogu tahle informace není jednoznačně uvedena a mohlo by dojít tedy k pochybení. Hezký den.
D65a76n24a 64T32e52n75z18l58e70r
On je ten blog spíš matematickým vysvětlením a ne přesným receptem na cokoliv - ale doplnila jsem, díky za tip. Přeju vám krásný den, Martine.
K32l24á72r67a 82T53ů90m89o55v61á
Připomnělo mi to sterilizaci v autoklávu, mj. i tou teplotou 121°C. Též může být jedna z deseti tisíc dávek kontaminovaná, ale je to statistika, myslím, že jsme to nikdy neviděli. Průšvihy vznikají kontaminací z prostředí během přípravy k podání, nedodržením hygieny atd.
D79a56n93a 60T81e24n95z66l18e39r
Každá bakterie to má asi jinak - ale možná berou tu nejodolnější a podle ní se to pak řídí?
U zavařování vlastně pak další kontaminace není možná, což to dělá jednodušší.
Krásný den Kláro, ať se vám hezky daří.
M57i54c59h38a94l 41S90e95d93m23í34k
Zajímavá statistika. 6D + 6D je redukce 1E-12. Kritérium six sigma, které se stanovilo jako hranice prokázání vědeckého objevu, je 2E-9. Zavařování jde tedy ještě o kus dál. Navíc se musí počítat s teplotou ve středu konzervy, která je nižší než teplota lázně a je obtížné ji přímo měřit. Proto zřejmě bude v obou parametrech - teplota a doba - dostatečná rezerva na předehřátí.
S angloamerickou soustavou jednotek souvisí další věc. Pára pro parní turbíny v elektrárnách se často ohřívá na 540°C, taky "nekulaté" číslo. Ovšem 1000°F je 538°C - odtud vítr vane.
D45a22n74a 87T15e82n82z49l34e28r
Zajímavé! Hned se to líp pamatuje, když člověk ví, odkud se ta čísla berou.
Průmysl se řídí poučkou "bezpečnosti není nikdy dost" a myslím, že je to správně - člověk se nechce otrávit ani s velkou náhodou.
Mějte krásný den, Michale, ať se vydaří.
- Počet článků 975
- Celková karma 19,19
- Průměrná čtenost 1321x