Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Veľmi zvláštnym spôsobom bol odhalený tiež vek hornín neďaleko sopky Cerro Toluquilla. Meraním izotopov argónu a paleomagnetickým datovaním bol vek horniny stanovený na 1,3 milióna rokov. Všetko by bolo v poriadku a do dnes by sme si to mysleli, dokiaľ niekto v sopečnom popole neobjavil 325 nepríjemných fosílnych stôp lovcov. Podľa evolučnej mytológie je to priveľa na také stopy, preto prebehlo opakované meranie.Tento raz použili opticky stimulovanú termoluminiscenciu. Tá dala vek 70-100 tisíc rokov. Potom dokonca použili metódu rádioaktívneho uhlíka C14 (po ktorom sa dovtedy nikto nepýtal - a hľa, zrazu tu bol). Metóda C14 dala vek cca 40 tisíc rokov. To už bolo prijateľné pre také stopy. Inými slovami povedané: "vyskytne sa problém? Nie je problém. Predatujeme horninu. Včera mala ešte 1,3 milióna rokov a dnes podľa potreby už len 40 tisíc rokov" :-)

http://www.osel.cz/3693-zahadne-stopy-z-mexika-opet-na-scene.html

Ďalšou zaujímavosťou je 7 miliónov rokov staré drevo uchované v piesku, ktoré sa našlo v maďarskej obci Bükkábrány. Teda nie, že by bolo 7 miliónov rokov staré, ale niekto tu proste naozaj "vie" datovať. ;-D

http://ipolytarnoc.kvvm.hu/uploads/File/pdf/Kazmer_2008_Bukkabrany_Hantkeniana.pdf

(Sľúbil som, že bude sranda....) ;-)

2 1
možnosti
DT

To, že někdo neumí datování používat, neznamená hned, že je ta metoda nepřesná nebo dokonce nic nevypovídající.

Jinými slovy - zůstaňme hezky při zemi. Kdo, kdy a hlavně jak datoval - existuje o tom protokol? Kdo výsledky vyhodnotil a byl to vůbec odborník? Aby se nestalo, že ti samí konspirátoři a kreacionisté "produkují" špatné výsledky se snahou zdiskreditovat vědeckou metodu. ;-)

Děkuju za zájem o věc a za návštěvu. R^

1 0
možnosti
WW

R^ Vynikající a držím palce, protože toto nejvíce napadají fundamentalisté svou pavědou z množství promordialniho olova vedoucí k zpochybnění použitelnosti extrapolace. Čím je přesnější metoda datování, tím více stoupá nervozita v náboženských spolcích á la young Earth. :-)

2 0
možnosti
DT

:-)R^ Trik spočívá v úplně přesných metodách analýzy stopových prvků. Jejich argument s olovem neobstojí. Olovo má kolem 90 nuklidů, z toho je sice kolem 50 izomerů a jen 40 jsou "opravdové" izotopy, ale i tak... 8 přírodních izotopů a tři stabilní... Z celého toho izotopového cirkusu nebo "otisku prstů" se dá dnes dokonce zjistit, jestli signál olova pochází z thoriové nebo uranové řady, natož třeba z přírodního zdroje.

Navíc tu je hned několik metod - a já pár z nich hezky popořadě proberu. Jen tak, abych eventuálně zabloudivším kreacionistům připomněla, co by velice rádi zapomněli. :-)

Mějte moc hezký den, Waldo, ať se vám daří. :-)R^

2 0
možnosti
LV

Pro nevěřící je Bible pohádka, ale pro nás křesťany je to Slovo Boží. A Bible se nedá vykládat intelektuálním rozumem. Celá Bible je založena na zjevení od Pána Ježíše Krista. Vyhlašovat, že Bible podle zirkonu atd. je prokázáná pohádka je trochu neuvážené.

Bible nikde neříká, a netrvrdí jak je ZEM stará. Bible velice jasně praví v Genesis o stvoření naší země.

Genesis1. Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. PERIOD. Zde není řečeno jak dlouho to vzalo. To nám Bůh neřekl. Podle našich měřítek možná miliardy let. Bůh nám ale v Genesis 2. Řekl jak země vypadala po stvoření, než na ní začal pracovat a upravovat ji pro naše žití. Genesis 2. ZEMĚ PAK byla nesličná a pustá, a tma byla nad propastí, a Duch Boží vznášel se nad vodami.

2. Petra jasně praví:8. Ale tato jedna věc nebuď před vámi skryta, nejmilejší, že jeden den u Pána jest jako tisíc let, a tisíc let jako jeden den. Proč to upravení vzalo 6 tisíc let,to nám Bůh neřekl. Přeji hezký den.:-)

1 3
možnosti
WW

To by bylo dobré přednést náboženské frakci, která si za rukojmí k mladozemi vzala bibli a co se týče délek period, jde o moderní exegesi, protože původní paradigma by neobstálo.

0 0
možnosti
PJ

P86e25t97r 75J37í75l42e84k

15. 1. 2018 10:17

Vyhledávám v mapě co mám kolem sebe na polích. Mimo jiné se tam vyskytuje "Diorit křemenný-neznámé stáří".

Zatajují věk někteří umělci, či diktátoři, ale proč (nebo píše jak) to dělá takový šutr?

0 0
možnosti
DT

Možná to jen zatím nikoho nezajímalo dostatečně intenzivně. Co není, může být (v budoucnu). Děkuju za návštěvu a přeju krásné odpoledne, Petře. Mějte se hezky. R^

0 0
možnosti
Foto

Pěkné, ale Země a kterákoli jiná planeta či hvězda se určitě nestvořily jen tak samy od sebe. V Bibli je samozřejmě mnoho smyšlenek, není v ní však datován vznik Země (to ani být nemohl).

A že by některé náboženské skupiny hlásaly vznik Země před 6000 lety?:-)

0 1
možnosti
WW

Pro ně jste užitečný jinak, takže není na závadu, že neznáte největší mladozem-kreacionistickou botu. Není pravdou, že v bibli o tom nic není. Genesis tvrdí o 24. hodinových dnech v šestidenním procesu stvoření a linie od Adama k Abrahamovi, budeme-li ctít onen daný časový úsek, nikoliv nějaký účelově překroucený, vychází zhruba 6000 let a to podkladem k mantře zmíněných.

1 1
možnosti
Foto

Dano, děkuji za článek a hlásím mírný noční mrazík R^R^;-D

0 0
možnosti
DT

Mírný ale úpěnlivý. Venku to bylo zmrzlé na kost. :-) Asi přišel z Kremlu. Přeju krásný méně mrazivý den, Horste. :-)R^

0 0
možnosti
OU
DT

To doufám. :-) Občas se mi zachce jim připomenout, že jsou jen snílkové. ;-)R^ Přeju krásné odpoledne, Petře. R^

1 0
možnosti
Foto

Mezi blogy prezident šlehačka!R^Dano, díky;-D

2 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Jsem ráda, že se líbilo, Alžběto. Mějte krásný den! R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 973
  • Celková karma 19,70
  • Průměrná čtenost 1324x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.