Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuju a přeju krásný den, Aleno. :-)R^

0 0
možnosti
MS

R^ Mléko není můj šálek čaje, na rozdíl od tvrdého sýru. :-) Už si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem uhasil žízeň sklenicí vychlazeného mléka (a jako vždy mi to neudělalo moc dobře po těle).

0 0
možnosti
DT

R^ V sýru to máte koncentrovanější a lepší. :-) Přeju krásný den, Milane, mějte se moc hezky.

0 0
možnosti
DP

Dano, opět dík za další zajímavý čláńek, Vaše blogy bych trochu alegoricky si dovolil přirovnat k příběhům z tísice a jedné noci, Vy taky máta "nekonečnou " zásobu zajímavých témat. Slyšel sem, žei v některých potravinách jsou látky, které se při našem pocesu trávení potravy změní na "drogám podobné substance", a Vaše zmínka u glutenu to potvrzuje. U nás doma mléko nepijeme, moje žena je východoaziatka a těm (tedy už starších ročníků, ti mladí dnes začínají pít kravské mléko už v ranném mládí), jelikož v dětsví a mládí kravské mléko nepili, schází nějaký enzym, který to kravské mléko v lidském trávícím traktu dovolí bezproblémově zpracovat. Tak u nás máme náhražku mléka "mlékem sojovým". Zdravím ze studeného a trochu "plačtivého" Severu, na ty krásné květnové a začátku červnové dny tady teď jenom s lítostí vzpomínáme, jak to máte u Vás?:-)

1 0
možnosti
DT

R^ Ano, Asiaté ho prý celkově snášejí špatně. Zase mají jiné potraviny... a velkou vynalézavost, kterou obdivuju. R^

Tady už asi dva měsíce nebo i déle pořádně nezapršelo (doslova - dvakrát: jednou pořádně a jednou tak málo, že kameny zase rovnou oschly a ani přímo v tom dešti nebyly mokré). Sucho a vedro už od začátku dubna. Letos máme už třetí léto. :-) Toužím po evropském letním monzunu, kdo má pořád zalévat? Jediný, kdo z toho má prospěch, jsou vodárny. :-)

Mějte krásný den, Dane, vemte si trošku našeho sluníčka, prosím, a pošlete nám svoje mraky. R^

1 0
možnosti
JS

Už naše babi měly mléko jako tišící nápoj na nervy - ohřát s medem a skořicí. Pak je ještě "medvědí" mléko (rum, med, mléko), které je skvělé na zahřátí a vypocení. Takže řídit se babskými recepisy je dost často zdravé :)

1 0
možnosti
DP

Mléko, skořice a do toho trošku medu - uklidňující a "léčící" prostředek při nachlazení. Do toho zamíchaná troška rumu je "třešničkou na dortu".:-)

2 0
možnosti
Foto

I když si mléko nedávám ani do kafíčka, začnu ho občas pít mimo kávu. Zatím jen hltám občas studené podmáslí. Danuš, celá naše rodina zdraví tu TvouR^:-):-)

1 0
možnosti
DT

R^ Ještě koncentrovanější "Stoff" je v sýru. Proto ho na pizze není nikdy dost... :-)

Děkuju a posílám pozdravy do Norimberku. Mějte si všichni moc hezky. R^

0 0
možnosti
PK

Zdravím paní autorku, při čtení nadpisu se mi zatajil dech, bo mléko ač stařec, mám každý den a říkal jsem si, že po přečtení tomu již asi nebude.

Naštěstí to dopadlo dobře a mléko prošlo. Jen jsem rád, že jsem nenalezl v textu tak často opakovanou větičku v médiích, že pro starce mléko rozhodně vhodné není, bo zahliňuje atd. Karma jako vždyR^

1 0
možnosti
DT

Děkuju za milá slova, jste na mě moc hodný, Petře. :-)

Slovy mého doktora (už staršího pána): "Když to to tělo chce, tak mu to dejte."

Já coby laik a nedoktor bych řekla, že díky té tisícovce generací, co už před námi pila mléko, jsme na něj dobře adaptovaní. Komu to neudělalo dobře, ten vymřel a kdo mléko může, toho taky nebude nic zahleňovat. I dnes jsou tu lidi, kterým mléko nedělá dobře, ale ti ho prostě nepijí a je po problému.

Přeju krásný den, a díky za návštěvu. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,80
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.