Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

to co zde prezentujete jsou výsledky vašeho vlastního mnohaletého bádání nebo jen shrnujete co jste si kde přečetla? Já jen že dále v diskuzi prohlašujete toto:

Domněnky a hypotézy nevědecky bere za skutečné reálně existující jevy, jen proto, že se to dočetl v nějakém časopise (a nenalhávejme si nic, v téhle oblasti opravdu nejsou všechny úplně "čisté" - dá se v nich publikovat kde co).

v prerexu, který je asi jediný váš originální autorský počin si prosím opravte překlep-ririziko-všichni děláme překlepy-to je pochopitelné-ale když někdo narazí na překlep hned v první vypíchnuté větě tak nakolik vážně má přistupovat k celému článku? Berte to jen jako dobře míněnou radu:-)

a říct o bakalářské práci referát je buď matení a nepochopení základních pojmů nebo úmyslná snaha snížit význam toho o čem diskutujete

a v tom případě je to podlá metoda jak dehonestovat toho s kým nesouhlasíteRv

0 0
možnosti

Tyhle blogy nejsou prezentací dlouholetého vlastního bádání, ale sdílení zajímavostí, které mě při potulkách po internetu přišly do cesty. Částečně jsou to věci, které si přáli čtenáři.

Já vím, jste tu nová, takže se tu nevyznáte - ale já jsem ta, která ostatní animuje k tomu, aby sami psali vědeckopopulární blogy - máme tu mezi sebou spoustu lidí, kteří vědí spoustu zajímavých věcí. Já si takové věci ráda čtu, mnohem raději, než... ach nechme toho. :-) Vy jste nabroušená, že mě pod vaším blogem kdosi pochválil - a přišla jste se pomstít. Vy zase budete odpovídat na jeden můj příspěvek v záchvatu vzteku čtyřikrát za sebou... a celé to povede jen k tomu, že já z toho budu mít legraci a vy frustrace. :-) Ovšem děkuju, ten překlep si opravím. Krásný den, Libuše. :-)R^

0 0
možnosti

P59a71v49e16l 64V52é19b14r

11. 10. 2017 15:26

Mně se obzvláště libí lidé, které znepokojuje např. pár mW výkonu jejich wifi, ale jsou nadšeni z Wattů, až desítek Wattů bezdrátového nabíjení...

1 0
možnosti

Možná se jim zdá, že nabíjení je něco... pozitivního a prospěšného. :-) Krásný den, Pavle, mějte hezký večer. R^

0 0
možnosti

No, jenom si sem odkladam... z jedné bakalarske práce na Masarykově univerzitě

https://www.google.cz/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://is.muni.cz/th/223183/prif_b/finalni_verze.pdf&ved=0ahUKEwiMu4C0lObWAhUKGZoKHfs_AWAQFggpMAI&usg=AOvVaw3A5OFCVrlfzFEbqmRvFAYC

"Prokázaný negativní vliv elektromagnetického záření na lidské zdraví by nás měl

upozornit, ţe ani ostatní organismy k němu nebudou imunní. Vysokofrekvenční záření sniţuje

produktivitu hnízd u čápa bílého (Ciconia ciconia), negativní účinky můţeme pozorovat

i na zhoršené kvalitě peří ptáků, kteří byli vystaveni elektromagnetickému záření. U myší

způsobuje sterilitu po několika generacích potomků, u samic potkanů zvyšuje moţnost

potratů, případně u ţivotaschopných potomků neúplné zkostnatění lebky. Obojţivelníkům

vznikají vlivem vysokofrekvenčního záření různé deformace části těl nebo způsobuje dokonce

přímo smrt. Tři čtvrtiny kukel potemníka moučného (Tenebrio molitor) se po ozáření

abnormálně vyvíjejí nebo zemřou. Elektromagnetické záření výrazně sniţuje reprodukční aktivitu u octomilky obecné (Drosophila melanogaster). Elektromagnetické záření negativně působí na i včely. Bylo zjištěno, ţe pokud se včelstvo nachází v blízkosti nadzemního vedení, stávají se včely agresivní a navzájem na sebe útočí. Předpokládá se, elektromagnetické záření z DECT - stanic ovlivňuje navigační systémy včel a brání jim v nalezení cesty zpět do svých úlů. S tím souvisí i podstatně menší mnoţství vyrobeného medu. To dokazuje pokus výzkumníků na Univerzitě Koblenz-Landau, kdy bylo zjištěno, ţe jen velmi malé procento včel se vrátí do svého úlu, kdyţ je v něm umístěna telefonní DECT – základnová stanice. Byl prokázán škodlivý vliv záření i na kukly včel. Po ozařování se nevylíhly, nebo některé měly zakrnělá křídla či části ústního ústrojí."

0 0
možnosti

Hoch, který psal tuhle bakalářskou práci, která ovšem na 80 % stránek popisuje, co jsou to včely, vypíchl několik z těch zhruba 20 000 prací, které se objevily v průběhu posledních asi tak 30 let.

Zmiňovala jsem je v blogu - jsou po výzkumy, které se při pozdějším prověřování nepotrvrdily. Jako příklad jsem uvedla ten jeden případ s rozdílnou rychlostí přenosů vápníkových iontů, protože tam to bylo opravdu nadějné. Ale ani to se nepotrvrdilo.

Problém je v tom, že takových suboptimálních výzkumů si každý může nasekat kolik chce - a může různými triky (nebo neznalostí jiných relevantních vlivů) dostat i naprosto divoké výsledky. To, že někdo něco vybádá ("vědci z Velké Británie vyzkoumali...") ještě nic neznamená.

Jen pokud by se daný momentálně zajímavý jev měl potvrdit v následných pokusech, tak ho můžeme považovat za reálný. Zatím se tak nestalo. A věřte mi, že se o to snaží opravdu hodně lidí. Ten, komu se to povede, bude do smrti opěvován jako spasitel lidstva.

Děkuju za návštěvu a zájem o věc. Krásný den, Stanislave. R^

1 0
možnosti

Někdy okolo roku 1996 se tomuto věnoval SZÚ - studie vlivu mobilního telefonování na člověka. Bylo zjištěno, že i po krátkém telefoním hovoru došlo ke změně EEG. K normálu se pak mozek vracel několik hodin až dní. Co to znamená se asi dosud neví.

0 0
možnosti

Tuhle studii neznám, ale možná to byla součást toho obrovského mezinárodního projektu, který běžel donedávna a vlastně ještě běží. Výsledek? Nic nenašli.

Teď mě napadá - český výzkum? Přečtěte si příspěvek pana Vokouna dole. Možná to ledaccos vysvětlí.

Mějte i vy krásný den, díky za zájem a za návštěvu, Pavle. :-)R^

0 0
možnosti

Děkuju za milou návštěvu a přeju krásný den. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^O tom se -§'( mluvilo už když jsem byla na gymplu... A zatím žádný důkaz. I když mobily, počítače a já nevím co všechno prý svým zářením způsobují alergie, únavový syndrom, deprese a spoustu dalších nemocí:-) spím s mobilem u postele a wifinu taky každý večer nevypínám. Zatím žiju.;-)

0 0
možnosti

Jsem ráda, že se vám líbilo, Alžběto, přeju krásný večer. :-)R^

0 0
možnosti

Mateode mne pochvalu.

Jen bych doplnil, ze konkretne vyzkumuskodlivych ucinku GSM Signalu na cloveka se venova profesor Lebrecht von Klitzing, bratr nositele Nobelovy ceny za Fysiku Klause von Klitzinga.

A v jednom ze svych vyzkumu zjistil, u jednoho probanda odlisne eeg od ostatnich. Tusim ze tech probandu bylo 12. Napsal o to uzasnou vedeckou praci, ovsem zverejnit podminky testu striktne odmital. Leta se nikomu nepodarilo ten odlisny eeg zopakovat. Az po letech se to ( a nezlobte se, nevim zu komu ) povedlo. U jednoho z probandu zaznamenali uplne stejne krivky eeg jako prof. Lebrecht von Klitzing. Tato Studie byla zverejne na nekdy pred 10. lety. Pise se v ni, ze tento proband behem testu jednoduse usnul.

Tak to dopada kdyz nekdo stoji ve stunu sveho slavneho bratra.

1 0
možnosti

Ano, to se může stát, ale časem člověk vyvine cit pro takové věci. Pokud se studie dělá jen s 12 lidmi, například. Z principu je lepší studiím nevěřit a věřit jen na prověřené věci. Tak jako nevěřím jednotlivci, který tvrdí, že neexistuje hranice bezpečné úrovně ionizujícího záření. :-) Díky za zájem o věc, Vladimíre.

1 0
možnosti

Je rozdíl mezi jevem prokázaným, nedostatečně prokázaným a vyvráceným. Zdravotní účinky dlouhodobého (desítky let) trvalého působení slabého elektromagnetického pole patří mezi nedostatečně prokázané. Statisticky průkazné vyhodnocení je extrémně náročné. V roce 2000 se vyhláškou zvedl hygienický limit zhruba 10krát vyhláškou, která připouští tepelné účinky. Řada států (Itálie, Švýcarsko, Polsko...) na to nepřistoupila a zachovala přísnější limity beroucí v úvahu i netepelné účinky podle principu předběžné opatrnosti. Mezi lidmi jsou velké rozdíly a existují jedninci, kteří prokazatelně vnímají napříjemně elektromagnetické pole slabší, než byl limit starší normy.

0 0
možnosti
Foto

Ohřev povrchu těla. Zimomřiví se mohou telefonováním ochránit před zmrznutím, si myslím já. Dano, hezký i tento den! R^R^R^R^

3 0
možnosti

:-)R^ V zimě mobil do každé kapsy a jeden na krk. R^ Krásný den, Horste, ať se daří! A díky za návštěvu. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 971
  • Celková karma 19,85
  • Průměrná čtenost 1327x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.