Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky Dani za zajímavé blogy a informace k zavařování. Taky si myslím, že se bude všechno ještě hodit. Přeji hezký den.

0 0
možnosti
DT

Děkuju a vám také krásný den, Dani.

0 0
možnosti

Počkám na konec série a směle se pustím, vyzbrojen nově nabytými vědomostmi, do zavařování. Myslím, že se to bude hodit.

.

Děkuji.

0 0
možnosti
DT

Trošku teď koketuju se zavařováním chleba. Rozhodně budu referovat, pokud se mi povedlo. Stejně jako uvítám veškeré další recepty.

Přeju krásný den, Michale, ať se vydaří.

0 0
možnosti
Foto

Jako suvenýr z fronty by mě napadlo ledacos, ale botulismus??? I když smysl to dává.

1 0
možnosti
DT

Tehdejší vojáci to neměli lehké.

A než se přišlo na to, co to způsobuje a jak se proti timu bránit, i když je to vlastně lehké - všechno ještě krátce povařit.

Dnes je malér většinou tehdy, když si lidi dávají třeba vlastní česnekový olej do salátu, nebo do něj hodí cizrnu nebo fazole. Taky o zavařovaných houbách jsem slyšela. U masa většinou lidi vědí a dávají si tak nějak automaticky pozor...

Mějte krásný den, Kláro, ať se vám vydaří.

2 0
možnosti

Tipl bych si, že skoro každý má botulotoxin zafixovaný jako "klobásový jed", vyskytující se výhradně v masových konzervách. Dobře, že zmiňujete třeba i fazole, protože o tom asi moc lidí neví.

1 0
možnosti
DT

Tyhle bakterie se živí bílkovinou - tedy napadené mohou být všechny potraviny, které nějakou bílkovinu obsahují. Bohužel se jim nejvíc líbí, když se k nim nedostane kyslík a mají dost vlka. Takže sušené maso se nekazí, protože má přístup kyslíku a nemá vodu - a zakonzervované ano. Stejně tak se všemi ostatními druhy zeleniny, které mají nějakou tu bílkovinu.

Krásný den, Milane, ať se vám hezky vydaří.

2 0
možnosti
TT

Ano, umění konzervace je nutné - kdyby kolem těch mňamek a šmakulád v obchodech chodili lidi tak netečně jako já, lež tam v regálech sto let.

0 0
možnosti
DT

Stejně nakonec každý asi dojde k tomu, že jí to, co mu chutná a co ho naučili rodiče. Takže si může svoje uvařit a v případě potřeby je tu i ta možnost si to zakonzervovat. I bez šmakulád. Hezké slovo, mimochodem.

Mějte krásný den, Tomáši, ať se vám vydaří.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, Dano! ještě že nezavařujeme...

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo, přeju krásný den, Horste.

0 0
možnosti
  • Počet článků 970
  • Celková karma 19,69
  • Průměrná čtenost 1328x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.