Děkujeme za pochopení.
D60a48n83a 10Š32u80m37o30v96á
Díky Dani za zajímavé blogy a informace k zavařování. Taky si myslím, že se bude všechno ještě hodit. Přeji hezký den.
M92i63c89h90a94l 13Š45t21o15s35e29l
Počkám na konec série a směle se pustím, vyzbrojen nově nabytými vědomostmi, do zavařování. Myslím, že se to bude hodit.
.
Děkuji.
D51a32n97a 40T82e51n12z68l31e19r
Trošku teď koketuju se zavařováním chleba. Rozhodně budu referovat, pokud se mi povedlo. Stejně jako uvítám veškeré další recepty.
Přeju krásný den, Michale, ať se vydaří.
K91l53á61r93a 60T62ů86m92o12v56á
Jako suvenýr z fronty by mě napadlo ledacos, ale botulismus??? I když smysl to dává.
D49a43n66a 93T67e70n56z88l95e85r
Tehdejší vojáci to neměli lehké.
A než se přišlo na to, co to způsobuje a jak se proti timu bránit, i když je to vlastně lehké - všechno ještě krátce povařit.
Dnes je malér většinou tehdy, když si lidi dávají třeba vlastní česnekový olej do salátu, nebo do něj hodí cizrnu nebo fazole. Taky o zavařovaných houbách jsem slyšela. U masa většinou lidi vědí a dávají si tak nějak automaticky pozor...
Mějte krásný den, Kláro, ať se vám vydaří.
M69i31l94a76n 45Š17ť15a71s92t38n86ý
Tipl bych si, že skoro každý má botulotoxin zafixovaný jako "klobásový jed", vyskytující se výhradně v masových konzervách. Dobře, že zmiňujete třeba i fazole, protože o tom asi moc lidí neví.
D60a67n94a 10T19e37n96z43l50e57r
Tyhle bakterie se živí bílkovinou - tedy napadené mohou být všechny potraviny, které nějakou bílkovinu obsahují. Bohužel se jim nejvíc líbí, když se k nim nedostane kyslík a mají dost vlka. Takže sušené maso se nekazí, protože má přístup kyslíku a nemá vodu - a zakonzervované ano. Stejně tak se všemi ostatními druhy zeleniny, které mají nějakou tu bílkovinu.
Krásný den, Milane, ať se vám hezky vydaří.
T27o13m77á78š 17T64a14t71í21č93e22k
Ano, umění konzervace je nutné - kdyby kolem těch mňamek a šmakulád v obchodech chodili lidi tak netečně jako já, lež tam v regálech sto let.
D71a44n49a 69T58e83n57z53l56e25r
Stejně nakonec každý asi dojde k tomu, že jí to, co mu chutná a co ho naučili rodiče. Takže si může svoje uvařit a v případě potřeby je tu i ta možnost si to zakonzervovat. I bez šmakulád. Hezké slovo, mimochodem.
Mějte krásný den, Tomáši, ať se vám vydaří.
H10o73r69s88t 75A71n92t57o43n 58H54a54s38l51b28a26u96e38r
Děkuji, Dano! ještě že nezavařujeme...
D51a11n98a 80T43e73n87z32l55e40r
Jsem ráda, že se líbilo, přeju krásný den, Horste.
- Počet článků 974
- Celková karma 19,68
- Průměrná čtenost 1323x